Srpski vaterpolisti doputovali u Beograd

26-06-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije u nedelju je u Rusiji po 11. put osvojila Svetsku ligu, a zlatni vaterpolisti danas su oko 14 časova doputovali u Beograd. Njih dočekali navijači i članovi porodice.

Na konferenciji za medije prisutnim novinarima se najpre obratio selektor Srbije, Dejan Savić, koji je rekao da je cilj ispunjen i da će nastaviti tamo gde su stali.

– Ispunili smo plan koji smo postavili pred Svetsku ligu. Igrači su dali maksimum, osvojili su još jedno zlato i čestitam im na tome. Sledi „osveženje“ i priprema za Svetsko prvenstvo. Znamo ciljeve i nastavićemo tamo gde smo stali – rekao je Savić i onda u šaljivom tonu odgovorio na pitanje da li su igrači imali pritisak.

– Baš me briga da li su imali pritisak, moraju da se dokazuju. Vrhunski igrači moraju da odgovore na stanje stresa – zaključio je selektor.

Filip Filipović je prvi put kao kapiten reprezentacije podigao trofej.

– Za neke je Svetska liga mozda nezanimljivo takmičenje, ali nama je privlačno. Nadam se da će svima biti interesantna i da ćemo nastaviti da je osvajamo – poručio je Filipović.

Njegov saigrač Andrija Prlainović kazao je da je napravljena prava uvertira za odbranu svetske titule u Budimpešti u julu.

– Bilo je veoma teško, šest utakmica za šest dana, neljudski uslovi, teško je pokazati maksimum zbog umora, zato smo i imali padove protiv SAD i Italije. Pokazali smo mentalnu snagu, jedinstvo i kvalitet da nadoknadimo zaostatak – istakao je Prlainović.

Srbija je juče u finalu Svetske lige savladala Italiju 10:9, za ukupno 11. pehar u tom takmičenju.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!