Srpski vaterpolisti kreću u odbranu zlata u Svetskoj ligi

19-06-2017

Srpski vaterpolisti u prvom kolu na finalnom turniru Svetske lige, u utorak od 15 sati i 40 minuta po srpskom vremenu, igraće protiv selekcije Kazahstana. U grupi su još Italija i Sjedinjene Američke Države.

Reprezentacija Srbije je navikla na naporan turnir, gde će u šest dana odigrati isto toliko mečeva, pošto je 10 puta osvajala zlato u ovom takmičenju.

– Uslovi su stvarno fantastični. Hotel je sjajan, a jedini problem je što je bazen na kome ćemo igrati utakmice udaljen 50 minuta vožnje od hotela. Za sada je sve u najboljem redu i sve misli su nam okrenute pripremi utakmice sa Kazahstanom – počeo je priču reprezentativac Srbije Miloš Ćuk i potom analizirao prvog rivala:

– Kazahstan je svakako najslabiji tim u grupi, ali sigurno nas očekuje teška utakmica. Tako je svaki put na otvaranju turnira dok se ne uđe u takmičarski ritam. Taj prvi meč na takmičenju sa sobom nosi posebnu težinu bez obzira na to ko je rival. Ipak, mi smo favoriti i idemo na pobedu.

Igrači su u nedelju na Savićem predlog prošetali po gradu zajedno sa stručnim štabom.

– Dobili smo par sati slobodno pa smo se prošetali po Crvenom trgu, slikali i ručali u Moskvi. Bio je lep dan i slobodno vreme smo iskoristili na najbolji moguć način da napunimo baterije pred naporan turnir – konstatovao je Ćuk.

Povezane vesti

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!

Filip Filipović i Sonja Vasić nose zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara

Filip Filipović Olimpijakos

Filip Filipović novi igrač Olimpijakosa