Srpski vaterpolisti posetili Kosovo i Metohiju

23-03-2016

Vaterpolo reprezentacija Srbije u sredu je posetila Kosovo i Metohiju, u okviru “Turneje šampiona” koju su šampioni Evrope i sveta započeli u Novom Sadu, a nastavili u Beogradu. Reprezentacija u četvrtak gostuje u Nišu, a turneju završava u petak u Kragujevcu.

Srpski vaterpolisti započeli su posetom Leposaviću boravak na Kosovu, prvo su posetili hram Svetog Vasilija, a potom su ih u Sportskoj hali u ovom gradu na severu Kosova pozdravili okupljeni građani među kojima je bilo najviše mladih. Posle toga reprezentativci su posetili Kosovsku Mitrovicu, a potom i Gračanicu. Građani su ekipu, stručni štab i rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije dočekali uz ovacije i skandiranje, a prisutni su bili i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Kapiten vaterpolo selekcije Srbije Živko Gocić izjavio je da je prvi put na Kosovu, ali da je doček i sve ono što je video predivno.

– Ponekad nismo svesni koliko naše ljude oduševljavamo rezultatima, ne mogu da zamislim kako je ovde na Kosovu i srce mi je puno i srećan sam što sam imao priliku da dođem ovde i da, ne tako lepu svakodnevicu ovih ljudi, učinim malo lepošom – rekao je Gocić.

Predsednik Vaterpolo Saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio se građanima u Leposaviću na prijemu i poručio da treba očekivati dobre rezultate od vaterpolista sa Olimpijskih igara u Riju i da će uraditi sve da se vrate sa zlatom.

– Napravili smo Turneju šampiona i pre svega smo želeli da dođemo na srpsko Kosovo i predstavimo vam najbolje što Srbija ima, a danas uz Novaka Đokovića, ovo je što Srbija ima najbolje – poručio je Krivokapić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu