Srpski vaterpolisti u polufinalu EP, za finale sa Hrvatskom

24-07-2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Barseloni.

Srpski vaterpolisti su danas u prvom četvrtfinalnom meču pobedili Mađarsku rezultatom 8:5 i u četvrtak od 20 sati i 30 minuta igraće protiv Hrvatske, koja je bila bolja od Crne Gore sa 9:7. Srbija je protiv Mađarske igrala odlično tokom celog meča. Posle osam minuta bilo je 4:0, početkom drugog perioda 5:0 i već tada je bilo poznato da će Srbija po četvrti put u nizu igrati polufinale Evropskog šampionata.

Počeo je seriju jubilarac Andrija Prlainović, koji je odigrao 300. utakmicu za reprezentaciju. Nadovezao se Filip Filipović, a zatim je Nikola Jakšić dva puta sa igračem više majstorski koristio zarađena isključenja fantastičnog Duška Pijetlovića i precizne asistencije saigrača.

Prlainović je asistirao Vicu za sjajan gol i 5:0. Mogla je mreža Nađa da bude puna do vrha da je bilo malo više koncentracije i traženja lakših rešenja. Tada je već sve bilo gotovo. Bedo je 24 sekunde pre velikog odmora smanjio na 5:1. Isti igrač majstorski šraubom početkom treće ali Jakšić trećim golom pokazuje da dilema više nema. Do kraja su Mađari igrali oštar presing, išli na sve ii ništa ali nije bilo rešenja. Mitrovič je odlično branio 69 posto odbrana. Do kraja su pogađali još Jakšić, Filipović i Viktor Rašović, za konačnih 8:5.

Srbija – Mađarska 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 1000. Sudije: Poleti (Italija), Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija 15 (7), Mađarska 9 (2).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico 1, Aleksić, Jakšić 3, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović.

MAĐARSKA: Nađ, Anđal, Manherc 1, Zalanki 1 , Vamoš, Mezei, Janšik, Kovač, Erdelji, Batori 1, Bedo 2, Pol, Vogel.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu