Srpski vaterpolisti u spotu “Tim za pobedu”

21-06-2016

Pet reprezentativaca vaterpolo tima Srbije – Živko Gocić, Filip Filipović, Milan Aleksić, Andrija Prlainović i Duško Pjetlović su glavni akteri spota “Tim za pobedu” čiji je cilj promocija prava dece u Srbiji. Pored njih, u realizaciji spota učestvovali su i pop pevačica Ana Stanić i Dečji hor RTS-a.

– Veoma nam je drago što su se vaterpolisti odazvali našem pozivu i odlučili da svojim zalaganjem doprinesu stvaranju boljeg okruženja i uslova za decu Srbije. Nama je njihova pomoć neophodna kako bismo javnosti ukazali na neophodnost ostvarivanja dečjih prava i kako bismo podstakli društvo da aktivno učestvuje u građenju boljeg sveta za generacije koje dolaze. Zahvaljujemo im se na angažovanju i pozivamo zainteresovane da nam se jave i priključe – izjavio je direktor Mreže organizacija za decu Srbije Saša Stefanović.

Spot je realizovan zahvaljujući RTS-u i Vaterpolo savezu Srbije, a celu akciju sprovela je Mreža organizacija za decu Srbije – MODS, koja je registrovana u novembru 2014. i trenutno okuplja više od 75 organizacija civilnog društva iz Srbije koje se bave decom i zaštitom njihovih prava.

Misija MODS-a je unapređenje položaja i poboljšanje kvaliteta života dece, smanjenje siromaštva dece, dostupno kvalitetno formalno i neformalno obrazovanje, dostupna kvalitetna zaštita zdravlja i zdrava životna sredina, bezbedno odrastanje i zaštita od zlostavljanja, zanemarivanja, iskorišćavanja i nasilja, kao i adekvatnije planiranje i transparentnije trošenje budžeta za decu, za stvaranje i razvijanje inkluzivnog društva.

Spot je dostupan u dve verzije od kojih je jedna titlovana i namenjena osobama sa oštećenim sluhom.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu