Srpski vaterpolisti večeras putuju u Taragonu na Mediteranske igre

25-06-2018

Srpski vaterpolisti večeras putuju u Taragonu, gde se od 27. juna do 1. jula održavaju Mediteranske igre. Ovo takmičenje će biti proba za Evropsko prvenstvo, koje se od 14. do 28. jula igra u Barselonu, pa je selektor Dejan Savić pozvao najjači sastav. Jedina promena u odnosu na Svetsko prvenstvo u Budimpešti je na levoj strani, pošto će povređenog Andriju Prlainovića zameniti Strahinja Rašović.

Srbija je u grupi sa Portugalom, Francuskom i Crnom Gorom, dok su u drugoj Španija, Grčka, Italija i Turska. Posle grupne faze igraju se mečevi za plasman.

Reprezentacija Srbije je osvojila zlato na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. godine, dok je pre pet godina u Mersinu podmlađena selekcija ostala bez medalje.

Oporavak Prlainovića ide kako treba, treniraće u Beogradu i početkom jula će se priključiti ekipi, koja će trenirati sa Amerikancima. U Barselonu se putuje 11. jula, dva dana će se trenirati sa domaćom Španijom, a prvi duel na Evropskom prvenstvu igra se 16. jula, kada će protivnik biti Rumunija.

Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu tako da problema nema – kaže selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je dodao:

Imamo zlato iz 2009. tako da nemamo imperativ osvajanja. Uvek ipak idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog šampionata. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!