Srpski vaterpolisti večeras putuju u Taragonu na Mediteranske igre

25-06-2018

Srpski vaterpolisti večeras putuju u Taragonu, gde se od 27. juna do 1. jula održavaju Mediteranske igre. Ovo takmičenje će biti proba za Evropsko prvenstvo, koje se od 14. do 28. jula igra u Barselonu, pa je selektor Dejan Savić pozvao najjači sastav. Jedina promena u odnosu na Svetsko prvenstvo u Budimpešti je na levoj strani, pošto će povređenog Andriju Prlainovića zameniti Strahinja Rašović.

Srbija je u grupi sa Portugalom, Francuskom i Crnom Gorom, dok su u drugoj Španija, Grčka, Italija i Turska. Posle grupne faze igraju se mečevi za plasman.

Reprezentacija Srbije je osvojila zlato na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. godine, dok je pre pet godina u Mersinu podmlađena selekcija ostala bez medalje.

Oporavak Prlainovića ide kako treba, treniraće u Beogradu i početkom jula će se priključiti ekipi, koja će trenirati sa Amerikancima. U Barselonu se putuje 11. jula, dva dana će se trenirati sa domaćom Španijom, a prvi duel na Evropskom prvenstvu igra se 16. jula, kada će protivnik biti Rumunija.

Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu tako da problema nema – kaže selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je dodao:

Imamo zlato iz 2009. tako da nemamo imperativ osvajanja. Uvek ipak idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog šampionata. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu