SVETSKI KUP: Srpski vaterpolisti ubedljivi protiv Južne Afrike i SAD

12-09-2018

Podmlađena vaterpolo reprezentacije Srbije ostvarila je dve pobede na početku Svetskog kupa u Berlinu.

Selektor Dejan Savić odlučio je da u Nemačku povede mlađe igrače, koje predvodi Dušan Mandić, a u timu su još: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Nikola Jakšić, Viktor i Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Ognjen Stojanović, Mateja Asanović i Gavril Subotić.

Srpski vaterpolisti na početku nisu imali težak zadatak, pošto su deklasirali Južnu Afriku sa 21:3. Briljirao je u tom susretu Gavril Subotić, a četiri gola dodao je Nemanja Vico.

U drugom kolu protivnik je bila selekcija SAD, koju je Srbija takođe lako dobila, rezultatom 14:8. Poveli su Amerikanci na početku meča, ali je Srbija predvođena Dušanom Mandićem, koji je u prva tri minuta postigao isto toliko golova, lako preokrenula, povela 5:1 i do kraja meča se pitanje pobednika nije postavljalo. U drugom poluvremenu selekcija Dejana Savića više puta je imala osam golova razlike, a Mandić je bio najefikasniji sa pet golova.

Srbija u četvrtak od 16 sati igra sa Hrvatskom, koja je gotovo kompletna, a nedostaje samo Maro Joković. Posle tog susreta biće poznato koja reprezentacija će zauzeti prvo mesto u grupi.

Povezane vesti

Vaterpolo EP 2020

Srbija u završnici slomila otpor Mađarske i zauzela peto mesto u Debrecinu

Vaterpolo, Srbija - Hrvatska

Srbija bolja od Francuske, sa Mađarskom za peto mesto

Filip Filipović, Srbija - Španija, Svetska liga 2021.

Španija posle peteraca bolja od Srbije