Trijumf Srbije protiv Grčke na početku turnira „Osam nacija“

14-07-2016

Na početku turnira “Osam nacija”, koji se igra u Boru, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Grčku rezultatom 9:7. Tribine otvorenog bazena u “gradu bakra” bile su pune, a gledaoci su videli lepu i efikasnu igru kombinovanog tima Dejana Savića, koji je odlučio da odmori Slobodana Nikića, Savu Ranđelovića i Branislava Mitrovića.

Na startu utakmice Filip Filipović je pogodio stativu, a potom je Srbija imala još nekoliko polu prilika. Međutim, Grci su preko Murikisa stigli do vođstva, ali je ubrzo Filipović sa igračem više, lepim lob udarcem, poravnao na 1:1. U drugom periodu domaća reprezentacija stigla je do tri gola prednost, a ponovo je Srbija pogađala sa desne strane.  Filipović je još dva puta zatresao mrežu, a jedan gol je dodao Dušan Mandić.

Nastavili su Filipović i Mandić da pogađaju, pa je sredinom treće četvrtine rezultat bio 6:2. Ipak, ekipa selektora Savića izgubila je ritam, pa su Grci uspeli rezultatski da se vrate u meč. Gosti su do kraja treće deonice stigli na dva gola minusa (6:4) i ponovo je bilo neizvesno. Međutim, Srbija je u poslednjih osam minuta čuvala razliku i golovima Živka Gocića, Andrije Prlainovića i Mandića stigla do prvog trijumfa na turniru, koji se nastavlja u petak utakmicama drugog i trećeg kola. Srbija se sutra u 12 sati sastaje se sa Francuskom, a uveče, od 20 časova igra sa Španijom.

Najraspoloženiji u sastavu Srbije bio je Filip Filipović sa četiri gola.

– Dobar start kontrolnih utakmica, greške su prihvatljive. Oseća se rad u Kranju i tek će da nas stigne umor. Ipak ćemo se menjati, osvežiti. Grci su bili bez dvojice odličnih igrača. Imali smo odličnu odbranu, a posle smo malo pali – rekao je Filipović posle utakmice, dok je selektor Savić bio delimično zadovoljan.

– Bilo smo dobri dve i po četvrtine. Dugo nismo igrali u velikom bazenu. Nešto se dogodilo ali to nije alibi za ono što se događalo posle 6:2. Očekujem polako dizanje forme. U nekim segmentima je bilo dobro ali moramo da budemo kritički raspoloženi prema sebi – izjavio je selektor Srbije.

Srbija – Grčka 9:7 (1:1, 3:0, 2:3, 3:3)

Bazen SC Bor. Gledalaca 2000. Sudije: Mersijer (Francuska) Buh (Španija). Igrač više: Srbija 7 (2), Grčka 6 (1). Peterci: Srbija 1 (1), Grčka 2 (2).

SRBIJA: Rističević, Mandić 3, Gocić 1, S. Rašović, Ćuk, D. Pijetlović, Ubović, Aleksić, Jakšić, Filipović 4, Prlainović 1, S. Mitrović, G. Pijetlović, V. Rašović. Selektor Savić.

GRČKA: Flegas, Milonakis, Dervišis, Genidunas, Agripopulos, Pontiekas, Afrudakis, Delakas 1, Murikis 1, Kolomvos 1, Gunas 2, Vlahopulos 2, Galanopulos, Solanakis. Selektor: Vlahos.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu