Turneja šampiona krenula iz Novog Sada

22-03-2016

U Novom Sadu je pred oko 600 gledalaca odigrana utakmica u okviru akcije „MTS Turneja šampiona“. Selektor Dejan Savić je 26 igrača podelio u dve ekipe, a drugu je vodio Vladimir Vujasinović. Pre početka utakmice vaterpolisti su istakli transparent „Stop dijabetisu“ zajedno sa članovima Udruženja za borbu protiv dijabetisa Novog Sada.

U zanimljivoj utakmici odlučili su peterci. Tim koji je vodio Vladimir Vujasinović je pobedio 20:18 (1:1, 4:3, 4:6, 7:6 – 4:2). Rival je 90 sekundi pre kraja vodio 16:13 ali je Stefan Mitrović sa tri uzastopna gola obezbedio udarce sa pet metara.

Za tim koji je vodio Vlada Vujasinović su igrali: B. Mitrović, Vico 2, Gocić, Radojević, Tubić, Drašović 1, Gogov, Aleksić 1, Ubović, Filipović 4, Prlainović 3, S. Mitrović 5, Rističević.

Savić je vodio sledeći sastav: G. Pijetlović, Mandić 4, S. Rašović 2, Ranđelović 1, Subotić 5, D. Pijetlović 2, Manojlović, V. Rašović 1, Jakšić, V. Mitrović, Stojanović 1, Lukić, Dobožanov.

Iz peterca su pogodili Aleksić, Gocić, Prlainović i S.Mitrović odnosno Mandić i S.Rašović. Sutra je u 20 časova utakmica na bazenu „Vlaho Bata Orlić“ u Beogradu.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu