Ubedljiv start Srbije u Svetskoj ligi, Filipović se zahvalio Kragujevčanima

15-11-2016

Pred punim tribinama bazena SC “Park” u Kragujevcu vaterpolo reprezentacija Srbije krenula je u odbranu titule u Svetskoj ligi. Olimpijski šampion je u prvom kolu bio veoma ubedljiv protiv selekcije Rumunije rezultatom 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2). Ekipa trenera Dejana Savića dominirala je od samog početka, pa je posle prvih osam minuta bilo 6:0. U istom ritmu domaći su igrali i u drugom periodu, pa su na odmor otišli sa 10 golova prednosti (11:1). U nastavku je došlo do opuštanja, što su Rumuni iskoristili da smanje zaostatak, ali je u završnici Srbija ponovila odličnu igru sa početka meča i uvećala razliku.

U prvom meču posle Rija domaći su igrali bez Andrije Prlainovića, Nikole Jakšića, Miloša Ćuka i iskusnih Živka Gocića i Slobodana Nikića, koji su završili reprezentativnu karijeru. Briljirali su Milan Aleksić i Strahinja Rašović, sa po četiri postignuta gola. Po tri su dodali kapiten Filip Filipović, Duško Pijetlović i Gavril Subotić, a po jednom su se u strelce upisali Sava Ranđelović i Radomir Drašović.

Kapiten Filip Filipović iskoristio je priliku da se zahvali navijačima na podršci.

– Lepa atmosfera, hvala Kragujevčanima. Počeli smo nešto novo, videćemo dokle ćemo stići. Uvek smo najveći protivnici sami sebi i kad na to ne mislimo događa nam se pad kao u trećem delu.

U drugom kolu, 6. decembra, Srbija gostuje u Nemačkoj.

Srbija – Rumunija 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2)

Bazen SC Park. Gledalaca 500. Sudije: Van der Lo (Holandija), Kikališvili (Gruzija). Igrač više: Srbija 8 (4), Rumunija 11 (4). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, S. Rašović 4, Ranđelović 1, Subotić 3, D. Pijetlović 3, Ubović, Aleksić 4, Drašović 1, Filipović 3, V. Rašović, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Popesku, Radu 1, Negrean 1, Mihnea 2, Viktor, Priotesa 1, Fulea 1, Ćovanu, Renes, Oanta, Giban 2, Vraceanu, Kretu. Selektor: Stanojević.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu