Ubedljiv start Srbije u Svetskoj ligi, Filipović se zahvalio Kragujevčanima

15-11-2016

Pred punim tribinama bazena SC “Park” u Kragujevcu vaterpolo reprezentacija Srbije krenula je u odbranu titule u Svetskoj ligi. Olimpijski šampion je u prvom kolu bio veoma ubedljiv protiv selekcije Rumunije rezultatom 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2). Ekipa trenera Dejana Savića dominirala je od samog početka, pa je posle prvih osam minuta bilo 6:0. U istom ritmu domaći su igrali i u drugom periodu, pa su na odmor otišli sa 10 golova prednosti (11:1). U nastavku je došlo do opuštanja, što su Rumuni iskoristili da smanje zaostatak, ali je u završnici Srbija ponovila odličnu igru sa početka meča i uvećala razliku.

U prvom meču posle Rija domaći su igrali bez Andrije Prlainovića, Nikole Jakšića, Miloša Ćuka i iskusnih Živka Gocića i Slobodana Nikića, koji su završili reprezentativnu karijeru. Briljirali su Milan Aleksić i Strahinja Rašović, sa po četiri postignuta gola. Po tri su dodali kapiten Filip Filipović, Duško Pijetlović i Gavril Subotić, a po jednom su se u strelce upisali Sava Ranđelović i Radomir Drašović.

Kapiten Filip Filipović iskoristio je priliku da se zahvali navijačima na podršci.

– Lepa atmosfera, hvala Kragujevčanima. Počeli smo nešto novo, videćemo dokle ćemo stići. Uvek smo najveći protivnici sami sebi i kad na to ne mislimo događa nam se pad kao u trećem delu.

U drugom kolu, 6. decembra, Srbija gostuje u Nemačkoj.

Srbija – Rumunija 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2)

Bazen SC Park. Gledalaca 500. Sudije: Van der Lo (Holandija), Kikališvili (Gruzija). Igrač više: Srbija 8 (4), Rumunija 11 (4). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, S. Rašović 4, Ranđelović 1, Subotić 3, D. Pijetlović 3, Ubović, Aleksić 4, Drašović 1, Filipović 3, V. Rašović, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Popesku, Radu 1, Negrean 1, Mihnea 2, Viktor, Priotesa 1, Fulea 1, Ćovanu, Renes, Oanta, Giban 2, Vraceanu, Kretu. Selektor: Stanojević.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!