Vaterpolisti odradili prvi trening u Areni: Srpski vaterpolo ovo zaslužuje

08-01-2016

Vaterpolisti Srbije odradili su prvi trening u Kombank areni pred početak Evropskog prvenstva i utakmice protiv Hrvatske na otvaranju. Pre treninga sa novinarima i selektorom Dejanom Savićem razgovarali su novinari.

Filip Filipović rekao je da nikada nije bio u lepšem vaterpolo prostoru:

– Sam bazen i celo ovo zdanje koje je napravljeno je istorijski poduhvat. Mislim da nikada nisam bio u nekom lepšem vaterpolo prostoru. Ovo je zaista odrađeno svetski, a mislim da vaterpolo u Srbiji to zaslužuje, kao i najdivniju i najglasniju publiku, koju ćemo sigurno imati od samog starta šampionata, kao i u nastavku Evropskog prvenstva – rekao je Filipović.

Ulaznice za prvi dan takmičenja rasprodate su još pre nekoliko dana, a organizatori su kazali da je bilo oko 20.000 zahteva preko kapaciteta.

– Što se tiče karata, javno se izvinjavamo svima što smo mislili da je Arena dovoljno velika da primi sve ljude, jer očigledno nije. Interesovanje za vaterpolo je mnogo veće nego što su ljudi iz Saveza mogli da predvide. To ide u prilog nama, koji smo glavni akteri, a mi ćemo se potruditi da damo svoje srce u bazenu i primerom pokažemo kako se igra za svoju zemlju. Videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu i dobar plasman. Najbitnije je da nastupimo u kompletnom sastavu. Sada je to izvesno, ali bih voleo da tako ostane do kraja šampionata – zaključio je Filipović.

Foto: Starsport

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu