Vaterpolisti posetili mališane u Institutu za onkologiju i radiologiju

13-03-2017

Srpski vaterpolisti okupili su se u nedelju na Košutnjaku, gde su odradili prvi trening pred meč sa Nemačkom, koji je na programu u utorak. Danas su selektor Dejan Savić, tim menadžer Jugoslav Vasović i igrači, Filip Filipović, Duško Pijetlović, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk posetili decu koja boluju od malignih oboljenja, a na poziv Službe za pedijatrijsku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Šampioni su se družili sa mališanima, prepričavali kako se to osvajaju zlatne medalje na najvećim svetskim takmičenjima i pružili im podršku u njihovoj borbi.

– Veliku zahvalnost dugujemo našim vaterpolistima koji su i pored brojnih obaveza izdvojili vreme da nas posete – kaže rukovodilac Službe za pedijatrijsku onkologiju IORS, dr Lejla Paripović i dodaje:

– Dolazak takvih šampiona kao što su naši vaterpolisti ovim mališanima mnogo znači. Na našem odeljenju godišnje se leči oko 100 dece i mogućnost da upoznaju neke od svojih sportskih idola je za nih od nemerljivog značaja – konstatovala je dr Paripović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na simboličan način podržaće i Udruženje uvek sa decom koje pruža pomoć mališanima obolelim od raka. Ovo udruženje postoji već 26 godina, a vaterpolisti Srbije će pred meč sa Nemačkom u Svetskoj ligi u Zrenjaninu nositi specijalno dizajnirane majice ovog udruženja sa SMS brojem za pomoć – 7175.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu