Vaterpolisti stigli u Beograd: Bez euforije nastavljamo dalje

27-06-2016

Vaterpolisti Srbije stigli su danas u Beograd iz Kine, gde su četvrti put uzastopno osvojili trofej u Svetskoj ligi i poručili da ne žele euforiju uoči Olimpijskih igara u Riju. Srbija je u nedelju u finalu završnog turnira savladala selekciju Amerike rezultatom 10:6 i tako po 10. put osvojila zlato u ovom takmičenju.

– Teško je donositi zaključke jer je pripremni period pred Olimpijske igre. Išli smo u Kinu da treniramo, da podignemo formu i da vidimo gde smo u ovom trenutku. Bilo je teško, za šest dana isto toliko utakmica, drugačija klima.. Tek nas čeka najteži deo i idemo u Rio sa najvećim mogućim željama – rekao je Filip Filipović novinarima na aeodromu.

Filipović je istakao da timu nije potreban dodatan pritisak i pompa pred jedino takmičenje na kojem sadašnjoj generaciji nedostaje zlato.

– Bez ikakve euforije nastavljamo dalje, nije nam potrebna prevelika medijska pažnja. Reprezentacija SAD najviše je napredovala, rastu u formi, iako se u finalu to nije videlo. Možda je došlo do umora, verujem da će imati važnu ulogu u Riju – poručio je Filipović, koji se na kraju zahvalio ambasadoru Srbije u Kataru, koji je naše vaterpoliste rano jutros dočekao i priredio im lepu dobrodošlicu.

Kapiten Živko Gocić rekao je da je reprezentacija još gladna zlatnih medalja.

– Navikli smo ljude u Srbiji na uspehe, ali mi se tako ne osećamo. Imali smo super provere u Kini, ali ne verujem da će biti ovolika razlika u Riju, već žestoka i velika borba – rekao je Gocić i pohvalio mlađe saigrače i dodao da su ponašanjem i igrom opravdali poverenje.

Andrija Prlainović je rekao da su ekipi najviše koristile utakmice sa Italijom i Amerikom, jer su to ekipe koje će učestvovati na Olimpijskim igrama.

– Dobro su nam došle utakmice, pre svega sa Italijom i dve sa Amerikom, jer su to ekipe koje su nam mogući protivnici u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama. Imali smo priliku da vidimo u kakvom su stanju i na čemu mi još treba da poradimo u narednih mesec dana. Zadovoljan sam, radili smo dobro sedam dana u Kragujevcu i ovaj turnir nam je koristio. Pored šest utakmica, imali smo nekoliko jakih treninga. Predstoji nam jako važan deo, posle nekoliko dana odmora idemo u Kranj da odradimo pripreme i najvažnije je da izbegnemo povrede.

Srpske vaterpoliste ispred Saveza dočekali su predsednik Saveza Milorad Krivokapić i Darko Udovičić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu