Vaterpolisti stigli u Bor: Uvek imamo najviše ambicije

13-07-2016

Srpski vaterpolisti stigli su oko 15 časova u hotel Borsko jezero. Sutra u gradu bakra počinje humanitarni turnir na kojem će učestvovati osam reprezentacija učesnica Olimpijskih igara u Riju. Pored domaće selekcije Srbije, učestvuju još: Crna Gora, Francuska, Japan, Brazil, Grčka, Španija i Italija. U prvom kolu Srbija se u četvrtak od 18 sati i 30 minuta sastaje sa Grčkom, a taj meč će u direktnom prenosu emitovati RTS.

Danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili Dejan Savić i Živko Gocić.

– Sjajna je stvar što je Savez u saradnji sa Borom organizovao ovakav turnir. Nije mala stvar okupiti na jednom mestu osam od 12 učesnika olimpijske završnice. U ovom trenutku smo dosta umorni, iza nas su Svetska liga u Kini i naporan rad u Kranju. Trudićemo se da ovde ispravimo sve nedostatke. Ne treba očekivati velika ostvarenja – rekao je Gocić.

Savić se takođe zahvalio Boru na gotoprimstvu i želji da organizuje jak turnir:

– Nastavljamo našu praksu da razvijamo i promovišemo vaterpolo širom Srbije, posebno u mestima gde ga nema. Ja sam 1989. kao kadet igrao na otvaranju bazena u Boru i verujem da će sada biti ispunjeni svi uslovi da publika uživa u dobrom vaterpolu. Ne treba očekivati velika ostvarenja ali treba da se zna da će svako želeti da da maksimum u ovom trenutku.

I Savić i Gocić su istakli cilj na Olimpijskim igrama:

– Naša filozofija je da uvek imamo najviše ambicije. Ne bežimo od uloge favorita, ipak smo svetski i evropski prvaci. Ali, treba da se zna da bar 8 do 10 reprezentacija mogu da imaju visoke ambicije, Brazil može da bude iznenađenje. Sa druge strane, svi će želeti našu glavu. Naš moto nije važno da učestvujemo, već je važno da ako učestvujemo onda učinimo sve što možemo da pobedimo.

Gocić je pozvao navijače da budu na tribinama u što većem broju, dok je Savić zaključio da je Mandić u posebnom režimu posle povrede i da sve ide kako treba.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu