Vaterpolo savez Srbije obeležio još jednu zlatnu godinu

25-12-2018

Tradicionalni novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije održan je u ponedeljak u Hotelu M u Beogradu. Koktelu su prisustvovali reprezentativci, čelnici Vaterpolo saveza Srbije, proslavljeni srpski reprezentativci Živko Gocić, Danilo Ikodinović, Predrag Zimonjić, Vladimir Vujasinović, ali i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, klubova i drugih sportskih organizacija.

Na najveće uspehe u 2018. prisutune je podsetio Viktor Jelenić prvi čovek trofejne oranizacije.

– U Barseloni smo četvrti put postali evropski šampioni, bili smo treći na svetskom kupu, devojke devete u Evropi… Uspešno smo organizovali Svetsko prvenstvo za juniorke. Finansijski smo se konsolidovali, vraćeni su svi dugovi koji su se gomilali godinama i predstavljali su veliki teret za normalan rad. Hvala predsedniku Republike Srbije, Vladi Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu, gradskom sekretarijatu, sponzorima, brojnim prijateljima. Zadovoljam sam saradnjom sa lokalnom samoupravom, rezultati su vidljivi. Veliku zahvalnost dugujemo igračima, trenerima, kancelariji, sudijama i nadam se da ćemo nastaviti u istom stilu.

Generalni sekretar Nemanja Marijan je istakao:

– Imali smo sjajnu godinu. Čeka nas Svetsko prvenstvo u Koreji ali i organizacija Svetske lige u Beogradu. Zahvalan sam svima, posebno kancelariji na radu na kandidaturi. Posle osam godina Svetska liga se vraća u Srbiju i nadam se da ćemo biti ponovo sjajni organizatori. Rad na pomoći klubovima kroz saradnju sa lokalnim samoupravama će biti u fokusu rada u narednoj godini. Zahvaljujem se igračima, svim strukturama saveza posebno kancelariji na predanom, svakodnevnom radu.

Poklone su dobili Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, za 300 odigranih utakmica pod reprezentativnim kapicama.

– Brzo je prošlo, u timu sam od osamostaljenja Srbije. Nadam se da ću da odigram bar još 50 utakmica, i to sa istim uspehom kao do sada – rekao je Prlainović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu