Vaterpolo savez Srbije obeležio još jednu zlatnu godinu

25-12-2018

Tradicionalni novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije održan je u ponedeljak u Hotelu M u Beogradu. Koktelu su prisustvovali reprezentativci, čelnici Vaterpolo saveza Srbije, proslavljeni srpski reprezentativci Živko Gocić, Danilo Ikodinović, Predrag Zimonjić, Vladimir Vujasinović, ali i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, klubova i drugih sportskih organizacija.

Na najveće uspehe u 2018. prisutune je podsetio Viktor Jelenić prvi čovek trofejne oranizacije.

– U Barseloni smo četvrti put postali evropski šampioni, bili smo treći na svetskom kupu, devojke devete u Evropi… Uspešno smo organizovali Svetsko prvenstvo za juniorke. Finansijski smo se konsolidovali, vraćeni su svi dugovi koji su se gomilali godinama i predstavljali su veliki teret za normalan rad. Hvala predsedniku Republike Srbije, Vladi Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu, gradskom sekretarijatu, sponzorima, brojnim prijateljima. Zadovoljam sam saradnjom sa lokalnom samoupravom, rezultati su vidljivi. Veliku zahvalnost dugujemo igračima, trenerima, kancelariji, sudijama i nadam se da ćemo nastaviti u istom stilu.

Generalni sekretar Nemanja Marijan je istakao:

– Imali smo sjajnu godinu. Čeka nas Svetsko prvenstvo u Koreji ali i organizacija Svetske lige u Beogradu. Zahvalan sam svima, posebno kancelariji na radu na kandidaturi. Posle osam godina Svetska liga se vraća u Srbiju i nadam se da ćemo biti ponovo sjajni organizatori. Rad na pomoći klubovima kroz saradnju sa lokalnim samoupravama će biti u fokusu rada u narednoj godini. Zahvaljujem se igračima, svim strukturama saveza posebno kancelariji na predanom, svakodnevnom radu.

Poklone su dobili Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, za 300 odigranih utakmica pod reprezentativnim kapicama.

– Brzo je prošlo, u timu sam od osamostaljenja Srbije. Nadam se da ću da odigram bar još 50 utakmica, i to sa istim uspehom kao do sada – rekao je Prlainović.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!