Filipović najbolji igrač Olimpijskih igara u izboru novinara

21-08-2016

Reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je u velikom finalu pobedila Hrvatsku 11:7. Ekipa selektora Dejana Savića igrala je nešto lošije u grupnoj fazi, ali se potom izdigla i u odlučujućim mečevima bila je perfektna. U finalu je blistao Dušan Mandić sa četiri gola, a dva je dodao Filip Filipović, najbolji strelac Srbije u Riju, koji je proglašen za najboljeg igrača Olimpijskih igara u izboru novinara.

Srpski golgeter lako je mogao da bude i najbolji strelac, ali mu je falio samo jedan gol da bi se izdvojio na prvom mestu. Ovako, Filip deli prvu poziciju na listi strelaca sa reprezentativcem Španije, Giljermom Molinom, pošto su obojica postigli po 19 pogodaka. Ipak, Filipović ima bolji procenat šuta – 43%, a Molina 38%.

Filipović je u svih osam utakmica tresao mrežu, a najefikasniji je bio protiv Japana, kada je postigao šest golova. Mađarima je dao tri gola, protiv Grčke, Španije, Italije i Hrvatske se po dva puta upisao u strelce, a protiv Brazila i Australije po jednom.

Povezane vesti

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!

Filip Filipović i Sonja Vasić nose zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara

Filip Filipović Olimpijakos

Filip Filipović novi igrač Olimpijakosa