Filipović stigao u Solnok: Mađarska ima najkvalitetniji šampionat u Evropi

15-06-2020

Novi vaterpolista Solnoka, Filip Filipović, doputovao je u nedelju u Mađarsku, a danas je odradio i prvi trening sa novim saigračima. Na pripremama su se pojavili i Duško Pijetlović i Radomir Drašović, koji će i u narednoj sezoni igrati za Solnok. Na prvom treningu Filipovića su dočekali brojni novinari, a u prevodu je pomogao Živko Gocić, trener Solnoka, koji je u ovoj zemlji već deset godina.

Zadovoljstvo mi je što sam pozvan od strane predsednika i što mi je ukazano poverenje. Solnok je već godinama jedna od najboljih evropskih ekipa i to je za mene bio motiv više da dođem ovde i oprobam se u najkvalitetnijem prvenstvu na svetu.

Kapiten Srbije dugo je igrao za Pro Reku, najtrofejniji vaterpolo klub, te je tako navikao na pritisak.

Igrao sam devet godina u Pro Reku i od prvog dana znam zbog čega sam došao, tako da ništa manji pritisak ni očekivanja nisu ni u Solnoku. Svestan sam pritiska koji nosim sa svojim imenom i to je normalno, jer svaki profesionalni sportista mora to da nosi sa sobom.

U razgovoru za poznati mađarski vaterpolo portal vlv.hu, nova „desetka“ Solnoka istakla je da Mađarska ima najkvalitetniji šampionat.

Mnogo poštujem mađarski vaterpolo i voleo bih ovde to i da dokažem, jer je po mom mišljenju ovo najbolja liga u Evropi i to ne samo sada, već u poslednjih deset godina.

Solnok će kroz kvalifikacije pokušati da se domogne grupne faze Lige šampiona, dok će u domaćim takmičenjima glavni konkurent biti Ferencvaroš.

Verujem da imamo šanse da osvojimo trofej. Sezona je jako duga, siguran sam da ćemo uspeti da odigramo dobro protiv svih ekipa. Pridružio sam se Solnoku da bih pomogao timu na svim frontovima.

Povezane vesti

Partizan 2007, Filip Filipovic

Filipović: Ideja da pomognemo Partizanu nije došla preko noći

Partizan 2007, Filip Filipovic

Bivši vaterpolisti Partizana uputili otvoreno pismo Upravi kluba

Filip Filipović je novi igrač mađarskog Solnoka