Gocić i Nikić se na veličanstven način oprostili od reprezentacije

23-12-2016

Srpski vaterpolisti, Živko Gocić i Slobodan Nikić, oprostili su se i zvanično od reprezentacije Srbije. U sjajnom ambijentu, pred punim tribinama bazena SRC “Tašmajdan” trofejni vaterpolisti otišli su u legendu. Gocić i Nikić osvojili su sa reprezentacijom ukupno 55 medalja, a gledaoci na Tašu su ih pozdravili ovacijama.

U utakmici između selekcije Srbije i Tima sveta trijumfovali su domaći rezultatom 14:12. Viđeno je mnogo lepih poteza, a pet minuta pre zvaničnog kraja meča Dejan Savić je zatražio tajm-aut. Svi igrači sem glavnih aktera izašli su iz vode, a zatim je usledio višeminutni aplauz. Gocić i Nikić nisu mogli da sakriju emocije i napustili su bazen uz pesmu “We are the champions”. Oni su se potom družili sa mlađim navijačima i na kraju su dobili poklone od Vaterpolo saveza i saigrača – uramljene kapice sa brojevima 3 i 7 i stolice da „odmore“.

Pre početka utakmice poklone saveza za 100, 200 i 300 utakmica u reprezentaciji su dobili Filip Filipović (300), Milan Aleksić, Gojko Pijetlović i Stefan Mitrović (200), Branslav Mitrović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk (100).

Veče su uveličali najbolji igrači iz inostranstva, a prisustvovali su i Vanja Udovičić, Vladimir Vujasinović, Danilo Ikodinović, Aleksandar Ćirić, Branko Peković, Igor Milanović, Predrag Danilović, Dejan Stanković, zatim glumci Aleksandar Radojičić, Andrija Milošević i Zoran Cvijanović, kao i mnogi drugi.

Srbija je igrala u sastavu: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikolau Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Tim sveta činili su: Hristos Afrudakis (Grčka), Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović (Crna Gora), Marko Avramović, Slobodan Soro, Marko Ćuk (Srbija), Paulo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš Varga, Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Mađarska), Lukaš Seman (Slovačka), Giljermo Molina (Španija). Sa klupe ih je prevodio trener Vjekoslav Kobešćak.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu