Poznati rivali Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju

21-02-2021

Danas su u Roterdamu završene kvalifikacije za Olimpijske igre i odmah zatim su određeni sastavi grupa. Srpski vaterpolisti će na Olimpijskim igrama u Tokiju igrati u grupi A, sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Australijom, Španijom i Kazahstanom, dok su u grupi B SAD, Grčka, Japan, Italija, Mađarska i Južna Afrika.

Prolaz iz grupe obezbediće četiri selekcije, ali je bitan raspored jer prvi ide na četvrtog, a drugi na trećeg iz druge grupe. Vaterpolo turnir u Tokiju se igra od 25. jula do 8. avgusta, a titulu brani Srbija.

Raspored takmičenja još uvek nije poznat, ali ako se pravi po Bergerovim tablicama, Srbija će u prvom kolu, 24. jula, igrati sa Španijom, zatim dva dana kasnije za Kazahstanom, a 28. jula sa Australijom. Hrvatska će biti protivnik 30. jula, a Crna Gora 1. avgusta. Četvrtfinale je na programu dva dana kasnije, polufinale petog, a finale sedmog avgusta.

Ako hoćeš da budeš prvi moraš sve da pobediš. Mislim da nikada nismo imali težu grupu. Čak ni Kazahstan ne sme da se računa kao slab rival. Za ostale da ne govorim. Ali, možemo da žreb posmatramo i sa lepše strane. Grupa će nam pokazati koliko možemo, moramo da iskoristimo prvo da prođemo, a zatim i da ostale utakmice dočekamo potpuno spremni. Ona grupa je daleko lakša, a sve četiri ekipe koje prođu imaju visoke ambicije – rekao je kapiten reprezentacije, Filip Filipović, a prenosi Žurnal.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu