Srpski vaterpolisti posetili Kosovo i Metohiju

23-03-2016

Vaterpolo reprezentacija Srbije u sredu je posetila Kosovo i Metohiju, u okviru “Turneje šampiona” koju su šampioni Evrope i sveta započeli u Novom Sadu, a nastavili u Beogradu. Reprezentacija u četvrtak gostuje u Nišu, a turneju završava u petak u Kragujevcu.

Srpski vaterpolisti započeli su posetom Leposaviću boravak na Kosovu, prvo su posetili hram Svetog Vasilija, a potom su ih u Sportskoj hali u ovom gradu na severu Kosova pozdravili okupljeni građani među kojima je bilo najviše mladih. Posle toga reprezentativci su posetili Kosovsku Mitrovicu, a potom i Gračanicu. Građani su ekipu, stručni štab i rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije dočekali uz ovacije i skandiranje, a prisutni su bili i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Kapiten vaterpolo selekcije Srbije Živko Gocić izjavio je da je prvi put na Kosovu, ali da je doček i sve ono što je video predivno.

– Ponekad nismo svesni koliko naše ljude oduševljavamo rezultatima, ne mogu da zamislim kako je ovde na Kosovu i srce mi je puno i srećan sam što sam imao priliku da dođem ovde i da, ne tako lepu svakodnevicu ovih ljudi, učinim malo lepošom – rekao je Gocić.

Predsednik Vaterpolo Saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio se građanima u Leposaviću na prijemu i poručio da treba očekivati dobre rezultate od vaterpolista sa Olimpijskih igara u Riju i da će uraditi sve da se vrate sa zlatom.

– Napravili smo Turneju šampiona i pre svega smo želeli da dođemo na srpsko Kosovo i predstavimo vam najbolje što Srbija ima, a danas uz Novaka Đokovića, ovo je što Srbija ima najbolje – poručio je Krivokapić.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!