Srpski vaterpolisti u spotu “Tim za pobedu”

21-06-2016

Pet reprezentativaca vaterpolo tima Srbije – Živko Gocić, Filip Filipović, Milan Aleksić, Andrija Prlainović i Duško Pjetlović su glavni akteri spota “Tim za pobedu” čiji je cilj promocija prava dece u Srbiji. Pored njih, u realizaciji spota učestvovali su i pop pevačica Ana Stanić i Dečji hor RTS-a.

– Veoma nam je drago što su se vaterpolisti odazvali našem pozivu i odlučili da svojim zalaganjem doprinesu stvaranju boljeg okruženja i uslova za decu Srbije. Nama je njihova pomoć neophodna kako bismo javnosti ukazali na neophodnost ostvarivanja dečjih prava i kako bismo podstakli društvo da aktivno učestvuje u građenju boljeg sveta za generacije koje dolaze. Zahvaljujemo im se na angažovanju i pozivamo zainteresovane da nam se jave i priključe – izjavio je direktor Mreže organizacija za decu Srbije Saša Stefanović.

Spot je realizovan zahvaljujući RTS-u i Vaterpolo savezu Srbije, a celu akciju sprovela je Mreža organizacija za decu Srbije – MODS, koja je registrovana u novembru 2014. i trenutno okuplja više od 75 organizacija civilnog društva iz Srbije koje se bave decom i zaštitom njihovih prava.

Misija MODS-a je unapređenje položaja i poboljšanje kvaliteta života dece, smanjenje siromaštva dece, dostupno kvalitetno formalno i neformalno obrazovanje, dostupna kvalitetna zaštita zdravlja i zdrava životna sredina, bezbedno odrastanje i zaštita od zlostavljanja, zanemarivanja, iskorišćavanja i nasilja, kao i adekvatnije planiranje i transparentnije trošenje budžeta za decu, za stvaranje i razvijanje inkluzivnog društva.

Spot je dostupan u dve verzije od kojih je jedna titlovana i namenjena osobama sa oštećenim sluhom.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!