Vaterpolisti posetili mališane u Institutu za onkologiju i radiologiju

13-03-2017

Srpski vaterpolisti okupili su se u nedelju na Košutnjaku, gde su odradili prvi trening pred meč sa Nemačkom, koji je na programu u utorak. Danas su selektor Dejan Savić, tim menadžer Jugoslav Vasović i igrači, Filip Filipović, Duško Pijetlović, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk posetili decu koja boluju od malignih oboljenja, a na poziv Službe za pedijatrijsku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Šampioni su se družili sa mališanima, prepričavali kako se to osvajaju zlatne medalje na najvećim svetskim takmičenjima i pružili im podršku u njihovoj borbi.

– Veliku zahvalnost dugujemo našim vaterpolistima koji su i pored brojnih obaveza izdvojili vreme da nas posete – kaže rukovodilac Službe za pedijatrijsku onkologiju IORS, dr Lejla Paripović i dodaje:

– Dolazak takvih šampiona kao što su naši vaterpolisti ovim mališanima mnogo znači. Na našem odeljenju godišnje se leči oko 100 dece i mogućnost da upoznaju neke od svojih sportskih idola je za nih od nemerljivog značaja – konstatovala je dr Paripović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na simboličan način podržaće i Udruženje uvek sa decom koje pruža pomoć mališanima obolelim od raka. Ovo udruženje postoji već 26 godina, a vaterpolisti Srbije će pred meč sa Nemačkom u Svetskoj ligi u Zrenjaninu nositi specijalno dizajnirane majice ovog udruženja sa SMS brojem za pomoć – 7175.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!